Rapid prototyping stelt u in staat om van een 3 dimensionaal ontwerp een tastbaar model te bekomen gemaakt in kunststof, hout of metaal en dit met een zeer korte productietijd.

Rapid prototyping beperkt zich niet tot de meest gekende voorbeelden van kleine huis tuin en keuken toestellen of objecten, maar kan tevens een miniatuur geven van een architectuur- of ander technisch project.

Ook voor kleinschaligere productie-reeksen in aantal van uw commercieel product kan deze dienstverlening de optimale oplossing bieden.

Het door XGI gekozen werkingsprincipe om rapid prototyping aan te bieden is gebaseerd op het zogenaamde 'Subtractive Rapid Prototyping'-principe. In dit geval komt het er op neer dat er vertrokken wordt van een vast materiaal zoals technische kunstoffen, hout of zachte metalen waaruit de vorm van het product gerealiseerd wordt door wegnemen van overtollig materiaal. Op deze manier voldoet het resulterende object ook geheel aan de eisen en normen waarvoor het ontworpen is wat met andere methodes vaak niet het geval is.Op het vlak van rapid prototyping beschikt XGI over de nodige apparatuur om deze dienst aan te bieden met als kroonjuweel een 'state-of-the-art' SRP - rapid prototyping machine, bijgevolg is XGI de beste keuze voor uw onderneming dankzij de jarenlange ervaring op het vlak van 3D-ontwikkeling.
XGI bvba, Landbouwstraat 1 bus 1, 2490 Balen, Belgie

Tel: +32 (0)478 / 97.81.30 email: info@xgi.be

Ondernemingsnummer : BE-0887.124.584 Bank : KBC 733-0393802-12